torsdag 10 maj 2012

Idag hatar jag er extra mycket

Fan vad arg jag är på er idag, förbannade jävla medmänniskor!

Kommer ni ihåg hur sura ni var på Telia för ett par veckor sedan när det kom fram att de (eller snarare ett bolag de är typ delägare i) bistod polisen i Vitryssland med uppgifter om vilka personer som hade varit vid en speciell plats vid en speciell tidpunkt så att demonstranter senare kunde sökas upp, klubbas ned och buras in? Om inte kan ni friska upp minnet här: http://www.dn.se/ekonomi/de-svenska-bolagens-pengar-stinker

Idag har ni låtit era kära folkvalda (S+allianspartierna) klubba igenom lagändringar som TVINGAR teleoperatörer här i Sverige att göra EXAKT samma sak.

Från och med 1 juli har Polisen rätt att begära ut uppgifter om vilka telefoner som varit på vilka platser vid vilka tider, alltså inte använts, bara legat påslagen i någons ficka räcker gott. Det är dessutom från och med 1 juli ett beslut som Polisen fattar själva, utan inblandning av vare sig åklagare eller domstol. Det behöver inte ens finnas en person som är misstänkt för något brott utan kan utföras som en del i en allmän spaning riktad mot någonting som skulle kunna ge minst två års fängelse.

Det är bara en av idiotierna som beslutades idag, läs mer här:
http://www.dn.se/nyheter/politik/guide-nya-lagar-om-overvakning
http://www.dn.se/nyheter/politik/lattare-fa-ut-abonnemangsuppgifter
http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Utskottens-dokument/Betankanden/201112De-brottsbekampande-myn_GZ01JuU8/

Och dessutom: SKAM över er som hinner "glömma bort" det här tills det är dags att rösta nästa gång!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är en ny folkrörelse i sitt vaknande. Enn reaktion mot att våra politiker bygger diktaturens verktyg och vänder dem emot oss.

Folkdemokratins återskapande och ut med alla de som sålt ut vår integritet och självständighet.
Vår demokratiska trygghet är redan redan förskingrad och lyder under politbyrån i Bryssel. Det är dags att folket återtar riksdagen och makten över sig själva och statens alla myndigheter. En stat som tjänar och övervakas av sina medborgare och inte en stat som jtänar på sina medborgare och övervakar dem.

Forger sa...

Hinner glömma bort, eller helt enkelt skiter i det. Blev vi inte sålda till EU för fri tillgång till billig alkohol, kanske? Vem tänkte på nackdelarna då? Ägda. Och likgiltiga. Jävla folk!