söndag 1 juli 2012

Grattis medborgare!

Från och med idag har du en alldeles ny funktion i din mobiltelefon, nämligen en praktisk liten spårsändare.

Våra brottsbekämpande myndigheter kan med hjälp av dessa spårsändare ta reda på vilka som rör sig i områden som av olika skäl är värda att spana på. Det kan t ex vara till stor hjälp för dem att känna till vilka som varit i närheten av upplopp/demonstrationer och vilka som rör sig i området kring den lokala MC-klubben, kanske med avsikten att leverera knark eller vapen.

Spårsändaren har egentligen alltid funnits där men fram till nu har det varit väldigt krångligt för våra myndigheter att använda den. Det har tidigare krävts misstanke om brott, godkännande från domstol och annan byråkrati som tagit onödigt mycket resurser i anspråk. Idag är allt detta krångel förpassat till den gamla tiden.

Du behöver inte göra någonting speciellt för att aktivera din nya spårsändare. Från och med idag är det nämligen att betrakta som "elektronisk kommunikation" att ha en telefon påslagen i fickan. Du slipper alltså besväret med att ringa eller sms:a till någon för att du ska lämna virtuella fotspår efter dig. En förenkling som ger dig frihet.

Polisen i samarbete med allianspartierna och socialdemokraterna tackar dig för din strävan efter ett säkrare samhälle.

[Relaterat blogginlägg med källor från 10 maj]

1 kommentar:

Forger sa...

Ja det här är spännande! Värt att testa med massor av mystiskt prat. Vad säger Guillou om det här, förresten? Fast när fan blir gammal blir han religiös...