onsdag 20 april 2011

Guns don't kill people (but they sure help)

Three children are injured when a weapon from a 6-year-old boy's pocket discharges at Ross Elementary in northeast Houston

Jag kan höra Charlton Hestons reaktion redan nu: "Ja, så går det när ungarna inte får lära sig att hantera sina pickadoller. Handeldvapen måste in på schemat redan på förskolenivå om vi ska kunna få bukt med de här problemen."

[Houston Chronicle] [DN]

Edit 2012-02-24:
Ännu en klassrumstragedi, denna gång med en nioåring bakom avtryckaren.

[DN]

2 kommentarer:

Christer sa...

Vad var det för ett gammalt antikt vapen han hade i fickan? Ingen verkar ifrågasätta det påstådda händelseförloppet: vapnet föll ur fickan och avlossades.
Detta har vi ju sett hända i oräkneliga TV-serier (som inte bryr sig om realism). Men i verkligheten avfyras ingen modern pistol av att tappas i golvet.
Kanske hade han en gammal flintlåspistol i fickan? Troligare är väl att han avlossat vapnet och därefter tappat det, men då skulle ju ett uns av ansvar för händelsen läggas på den som avlossat vapnet och kan inte fullt ut läggas på föräldar, skola och samhället i stort.

Simon sa...

Nej precis, har man fyllt 6 år får man fan börja ta konsekvenserna av sitt hanlande. Tänk om vi skulle behandla alla sexåringar som barn, hur skulle världen då se ut?