onsdag 15 december 2010

Show me the way to the next whisky bar...

Hundägare i Stockholm har dragit igång storlarm om att någon illgärningsman lägger ut råttgift i snödrivorna runt om i staden. Twitter och Facebook har gått varma med "sprid till alla du känner"-meddelanden, förskolorna har varnats och Anticimex har kallats in för att plocka upp eländet. Det rosa pulvret tycktes ett tag vara väldigt strategiskt utlagt runt just lyktstolpar och längs staket, "där hundar ju ofta går".

Pulvret har nu visat sig vara en snitslad bana för klubben Stockholm Hash House Harriers, en samling joggande öldrickare. Eller som de själva säger "A drinking club with a running problem".

– Vi är några stycken som träffas varje onsdag och varannan lördag för att springa lite och avsluta med ett pubbesök, säger sekreteraren Lars Wikström.

Rosa mjöl alltså. Helt ofarligt, ofantligt roligt :)

[DN-länk]

13 kommentarer:

V.D.Viking sa...

Kul att det finns folk med humor, du skulle se hatet som sprids mot Hashen på diverse hund- och kattägar sidor.

Anonym sa...

Ja! Det är väldigt kul. Det finns ett antal råttgift i pulverform som är färgat i knallrosa färger, bland annat bromadiolon - ett långttidsverkande medel som gör att råttor och andra däggdjur förblöder inombords. Nyligen lades råttgift ut i hundrastgårdar tillsammans med hundgodis och ett antal hundar omkom. Men skrattet kostade ju som tur är inte några liv utan bara ett antal oroliga hundägare några tusen i veterinärkostnad. Samt stockholms skattebetalare några några tiotal tusen i saneringskostnad. Men kul var det!!!

Skål!
Hoppas ni halkar i fyllan och slår huvudet av er!

Anonym sa...

Funderar på en annan kul grej. Om man skulle ta och snitsla en bana från Centralen till Gröna lund med hjälp av rörbombsatrapper till nästa gubbskiva!

Anonym sa...

De verkar ju rent pinsamma samt använder html-teknik från förra seklet:

http://hash.st/ockholm/sh3.htm

Ingemar sa...

Jag råkade ut för dessa drägg när jag satt med min familj på en restaurang i Berlin i våras. De bara stövlade in, svettiga och stinkande i någon slags sportkläder och satte sig och brölade omkring oss.

ON ON WÄU WÄU ON ON lät det hela tiden. Pinsamma människospillror!

V.D.Viking sa...

Oj vilken massa anonyma hat. Kan för övrigt upplysa er alla om att Stockholms Hash House Harriers har markerat spår med mjöl och färgat mjöl i över 20 år, så det är inte direkt en ny företeelse bara för att ni inte känner till det.

Jag kan inte se vad årsmodellen på hemsidan har med saken att göra.

Ingemar: Provade ni med att be dem dämpa sig, eller satt ni bara tysta för att sedan prata skit om dem i efterhand?

Kan även upplysa er om att i Hashen finns det både ambassadörer, professorer, höga militärer och annat fint folk, så drägg är vi definitivt inte.

Fredrik sa...

@V.D. Viking. Att "fint folk" som ambassadörer, högt uppsatta militärer och vad sa du mer - professorer deltar i detta (och som trots sin höga intelligens inte förstår att man inte kan hälla ut skit hur som helst i en storstad för sitt eget nöje), försvarar inte företeelsen. Men förklarar den möjligtvis. Det handlar alltså om människor som ser sig som bättre än andra och tycker att de kan bete sig hur som helst utan hänsyn. Det är bra att veta att ni tillhör de välbesuttna i alla fall för ni har en saftig räkning att vänta från såväl Stockholms stad för saneringskostnaderna som från mig för veterinärkostnad på 3500:-.
Passa på att skramla ihop av kamraterna på kungsholmen ikväll!

Fredrik sa...

...och att högt uppsatta militärer inte förstår att man inte ska hälla ut färgat okänt pulver på gatorna i en storstad, utan tillstånd eller information till kommunen, skrämmer mig!

V.D.Viking sa...

Fredrik du är så full av hat att det verkar ha satt sig på läsförståelsen. Jag har aldrig sagt att Hashen enbart skulle bestå av fint eller rikt folk.

Och vad skall du skicka en räkning för? För att du har nojjat när Hashen inte gjort annat än att lägga ut lite färgat vetemjöl, giftfritt och nedbrytningsbart.

Det som hundar skiter ut är giftigare, och försvinner bra mycket långsammare om det inte plockas upp. Betala gärna alla skor och kläder som förstörts av hundskit innan du börjar peka finger.

Du har även missat att Hashen har pågått i Stockholm i över 20 år, med minst 4 händelser i månaden, utan att någon reagerat.

Fredrik sa...

Jag är inte ensam om att ha "nojjat"! Anser du inte själv att det är olämpligt att utan någon information lägga ut ett ämne som kan förväxlas med råttgift. Råttgift blandas med blått, grönt eller rött färgämne för att inte förväxling skall ske. Många hundägare har varit oroliga dessa dagar. Jag har bott i Stockholm snart 40 år och varit hundägare i 4. Jag har aldrig någonsin sett detta rosa pulver på gatorna. Och det har uppenbarligen inte heller Stockholm stads parkförvaltning. Kenneth Kempendahl var mycket upprörd över tilltaget och har aldrig hört talas om detta.
Jag är inte fylld av hat, men däremot ledsen och förbannad. Det är många med mig.
Angående min hund har jag aldrig någonsin, varken i i stad eller landsbygd, skog eller gata, underlåtit att plocka upp. I de fall jag inte haft påse med mig har jag letat efter mugg eller tompåse att plocka med. Alternativt vänt om hem. Det är en liten del av hundägarna som inte plockar upp. Och jag har samma känsla inför för dessa hundägare som inför fyllbultar som sprider skit omkring sig!

Fredrik sa...

Bromodiolon

http://www.pest-profiline.de/index.php/list/gro/idGro/63/page_order/name/page/50/idProd/1265

Fredrik sa...

Jag är förbannad och ledsen men glad och lättad över att det inte var råttgift trots allt. När ni ses ikväll tycker jag ni ska passa på att snacka igenom om det går att markera pubrundan på lämpligare sätt i fortsättningen så att inga fler missförstånd uppstår. Och information till kommunen är också lämpligt!
Jag lämnar nu denna diskussion.

Oliver Oxenfriis sa...

Ok, så vad har vi lärt oss?

- Hundägare vill rasta sina hundar i staden, gärna utan att behöva bli oroliga när jyckarna slickar i sig av omgivningen.

- Hashare vill kunna märka ut en väg genom staden och jogga längs den, gärna utan att trampa i hundskit.

- Ingemar vill ha lugn och ro på puben.

Jag tror ärligt talat inte att alla kan få sin vilja igenom till 100% när man samsas på allmänna platser, det ligger liksom i sakens natur. Andra människor är något man får lära sig att leva med, och nej, det är inte alltid så roligt.

Det är ingenting konstigt med att pubjoggare helt missar att beakta de rädslor som hundägare lever med dagligdags. Det är inte heller konstigt att Ingemar inte delar de uppspelta Hash-tyskarnas entusiasm i Berlin när han själv bara vill softa med en bärs och wurst efter en lång dag på stan. Och det är inte ett dugg konstigt att ni som står mitt i den här cikusen inte kan se det roliga i situationen som utifrån ter sig fullkomligt absurd. Alla människor har olika prioriteringar i sitt liv, det kan vara bra att ha i åtanke när man tycker att folk omkring en beter sig som idioter.

I det här fallet är det ingen som har jävlats med någon annan avsiktligen. Båda sidor har förmodligen blivit en erfarenhet rikare, yey livet går vidare!

Låser nu den här tråden. Tack till alla som har vädrat sina åsikter och välkomna åter!