lördag 8 maj 2010

Pappersexercis

Telia tycker om att skicka saker. Mest papper men även plast, kartong, mail och SMS. Det här är resultatet av uppstarten av ett kombiabonnemang med tv, telefoni och bredband. Totalt landade det för mig på 75 st A4, 4 st instruktionsfilmer, 2 st installationsskivor och 3 st plastmojar för att "hitta första telejacket".

Rätt ska vara rätt, högen längst ned till höger i bild är jag faktiskt skyldig till själv. Men eftersom det är anteckningar från telefonsamtal till kundtjänst för att reda ut de fel som uppstod längs vägen så tyckte jag ändå att de passade in i sammanhanget. Det blev 12 extra blad utöver de 75 jag nämnde tidigare.

När Telia vill bekräfta någonting så gör de det med emfas. För att tex bekräfta uppstarten av ett abonnemang av den här typen så postar Telia inte mindre än fyra separata försändelser. På hallgolvet hittar man ett kuvert med bekräftelse på att man startat ett kombiabonnemang och tre ytterligare som vardera bekräftar bredbandet, telefonin och tv-abonnemanget. När Telia sedan måste avsluta abonnemangen för att de råkat starta upp en annan sorts tjänst än den man bett om så skickar de naturligtvis fyra separata uppsägningar också, och därpå fyra separata bekräftelser på det nya abonnemanget. Ibland råkar Telia även koppla in alltihop till fel lägenhet och då drar ju som ni förstår papperskvarnen runt ytterligare något varv.

Det som inte syns i bild är de konversationer vi förde digitalt, Telia och jag. Ibland orkar man som kund nämligen inte sitta i telefonkö mer än en gång per dag utan skriver istället in ett ärende på deras webbsida. När Telia sedan svarar så får man ett finurligt SMS som talar om att man precis har fått ett mail i vilket det finns en länk till en webbsida där svaret står att läsa. Telia sparar nämligen inte på krutet när de kommunicerar i cybervärlden heller.

Jag vill helst inte tänka på att Telia har ganska många kunder runt om i vårt avlånga land som förmodligen blir lika dränkta som jag men nu har jag åtminstone fått svar på varför Telia alltid är lite dyrare än sina konkurrenter. Vill man ha en leverantör som verkligen visar att de bryr sig, ja då får man helt enkelt betala lite mer.

Inga kommentarer: